Jump to content
Larry Ullman's Book Forums

zubo

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zubo

  1. Thanks Larry... Yes it is probably an authentication issue.... Need to dig deeper
  2. Hi Not having any help at yii forums hoped someone here might take pity: I was trying to test the contact form and got the following error 14:36:42.101721 error php mail() [<a href='function.mail'>function.mail</a>]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() (C:\wamp\www\yiiroot2\testdrive\protected\controllers\SiteController.php:61) Stack trace: #0 C:\wamp\www\yiiroot2\framework\web\CController.php(309): CInlineAction->runWithParams() #1 C:\wamp\www\yiiroot2\framework\web
  3. ughhhhhhhhhhh dummy that i am........ missed a step sorry larry..... got so excited I went straight to crud.... should have created the model FIRST .... now perfect...... excellent...... george
  4. can anyone help me with the application log, to see what it was trying to do 21:09:25.844276 trace system.CModule Loading "log" application component in C:\wamp\www\yiiroot2\testdrive\index.php (13) 21:09:25.851540 trace system.CModule Loading "request" application component in C:\wamp\www\yiiroot2\testdrive\index.php (13) 21:09:25.855421 trace system.CModule Loading "urlManager" application component in C:\wamp\www\yiiroot2\testdrive\index.php (13) 21:09:25.859976 trace
  5. interesting... I have managed to create Employee in mysql workbench admitedly just with a single column employeeid as key.... but gii still gives me the error..... so it cannot be case as the problem....
  6. I even found this but cannot rename to uppercase sigh
  7. Larry I am enjoying your very clear instructions but I have run into problems with GII I am running wamp, all checks out fine, I copy and paste your sql into MYSQL workbench 5.2 to create the two tables, These are created in a database called testdrive I used your config guide to ensure the Mysql connection string is correct etc but in CRUD I get Class 'employee' does not exist or has syntax error. and even using proper case as per your example Model Class * Class 'Employee' does not exist or has syntax error. Controller ID * Base Controller Class *
×
×
  • Create New...